Sheraton Miramar Resort El Gouna

  1. Egipat
  2. Crveno more
  3. El Gouna
  • Sheraton Miramar Resort El Gouna
  • 28 slika

SHERATON MIRAMAR RESORT  5* - EL GOUNA - " Egipatska Venecija", koja je samo 22 km udaljena od Hurgade, razvila se u jedno od najekskluzivnijih i najmodernijih turističkih odmarališta na obali Crvenog mora. Njihovi hoteli nude šarenu paletu sportskih aktivnosti, živahnog noćnog života i mogućnosti istraživanja historijskih, arheoloških i kulturnih riznica Egipta. U El Gouni su i dobri restorani i

O Sheraton Miramar Resort El Gouna

SHERATON MIRAMAR RESORT  5* - EL GOUNA - " Egipatska Venecija", koja je samo 22 km udaljena od Hurgade, razvila se u jedno od najekskluzivnijih i najmodernijih turističkih odmarališta na obali Crvenog mora. Njihovi hoteli nude šarenu paletu sportskih aktivnosti, živahnog noćnog života i mogućnosti istraživanja historijskih, arheoloških i kulturnih riznica Egipta. U El Gouni su i dobri restorani i trgovine, pravi bazar, kafane, diskoteke i galerije te moderna marina.
 
Položaj
Nalazi se u centru El Goune, oko 35km od  aerodroma i centra Hurgade. Izgrađen je u živopisnom stilu na 9 ostrva sa lijepo uređenim vrtovima. Ekskluzivan, ogroman kompleks hotela u stilu orijentalnog naselja, dizajnirao je svjetski poznati arhitekta Michael Graves.
 
Smještaj
339 soba koje se protiru na ostrvima povezanih kristalnim lagunama. Cclassic sobe 38-42m2, Beach Front sobe 38-42m2, Junior&Executive suits 52-62m2 i Palace suite 250m2. Sve sobe imaju kupatilo sa tušem, fen, ogrtač i papuče, klima uređaj, sef, mini bar, set za kafu i čaj, boca vode, satelitsku TV, balkon ili terasu.
 
Usluga
Usluga u hotelu je All Inclusive – švedski  stol za doručak, dječiji doručak, kasni doručak, ručak, večera, užine tokom dana, kolači, sladoled tokom određenih sati, lokalna aloholna i bezalkoholna pića i neki kokteli,A la Carte restorani uz rezervaciju unaprijed i jednom tokom boravka, bar na brodu Samir 2 Coconut  i drugi barovi unutar cijelog hotelskog kompleksa, disko klub ( pića se naplačuju). Koncept All inclusive potražite na recepciji hotela ili u sobama. Koncept ne uključuje premium uvozna pića, energetska pića, casino, svježe cjeđene sokove,nargila-shisa corner, usluge doktora, internet kutak, vešeraj, šoping centar, mjenjačnica, taxi servis. WIFI internet konekcija besplatna u javnim prostorima hotela.  
 
Sadržaj
Hotel ima 2 bazena za odrasle sa slatkom vodom (1 bazen se grije), 3 bazena za djecu sa slatkom vodom, Aqua aerobic, gimnastika, odbojka na pijesku, fitness centar, sauna. Uz doplatu su svi sportovi na vodi, usluge Spa & Beauty centra, masaže. Zabani program tokom dana i večeri. Mini klub za djecu, dječije igralište
 
Plaža: 
Hotel se nalazi na sopstvenoj pješčanoj plaži koju čini nekoliko laguna. Jedan manji dio je sa koralnim grebenom što privlači veliki broj zaljubljenika u podvodni svijet, a veći dio  je zona sa plitkom vodom. Gosti hotela mogu bez doplate da koriste ležaljke ,suncobrane i peškire.
NAPOMENA: U hotelskom resortu vrijedi poseban "Dress Code", koji ne dozvoljava nošenje kratkih hlača i suknji u restoranima, a isto tako nije dozvoljeno ulaženje u mokroj odjeći ili kupaćim kostimima.
 
Napomena
Uzimajući u obzir trenutnu situaciju sa virusom Covid – 19, hotel zadržava pravo da napravi izmjene u sadržaju bez obavještenja treće strane.

https://www.marriott.com/hotels/travel/hrgsi-sheraton-miramar-resort-el-gouna/


Lokacije