Sheraton Miramar Resort El Gouna

  1. Egipat
  2. Crveno more
  3. El Gouna
  • Sheraton Miramar Resort El Gouna
  • 28 slika
  • Naša preporuka

SHERATON MIRAMAR RESORT EL GOUNA Hotel Sheraton Miramar nalazi se u El Gouni koja se naziva još i " Egipatskom Venecijom", Ovo mjesto, udaljeno 22km od centra Hurgade, razvilo se u jedno od najekskluzivnijih i najmodernijih turističkih odmarališta na obali Crvenog mora. Njihovi hoteli nude šarenu paletu sportskih aktivnosti, živahnog noćnog života i mogućnosti istraživanja historijskih, arheološki

O Sheraton Miramar Resort El Gouna

SHERATON MIRAMAR RESORT EL GOUNA Hotel Sheraton Miramar nalazi se u El Gouni koja se naziva još i " Egipatskom Venecijom", Ovo mjesto, udaljeno 22km od centra Hurgade, razvilo se u jedno od najekskluzivnijih i najmodernijih turističkih odmarališta na obali Crvenog mora. Njihovi hoteli nude šarenu paletu sportskih aktivnosti, živahnog noćnog života i mogućnosti istraživanja historijskih, arheoloških i kulturnih riznica Egipta. U El Gouni su i dobri restorani i trgovine, pravi bazar, kafane, diskoteke i galerije te moderna Marina.

  • Položaj

    Nalazi se u El Gouni na oko 2km od centra I na udaljenosti od 35km od aerodroma i centra Hurgade. Ekskluzivan, ogroman kompleks hotela u stilu orijentalnog naselja, dizajnirao je svjetski poznati arhitekta Michael Graves.

  • Smještaj

    Hotel raspolaže sa 339 soba u glavnoj zgradi na III sprata I 9 pomoćnih zgradica raspoređenih na ostrvima povezanih kristalnim lagunama. Classic Lagoon view ( 38m2), Delux Beachfront view ( 38m2 ), Premium King Bed Partial Seaview ( 38m2 ), Junir Suite ( 52m2 ), Excecutive Suite ( 62m2 ) I Presidential Suite Palace na 2 sprata I sa privatnim bazenom. Sve sobe imaju kupatilo sa tušem, fen, klima uređaj, sef, telefon, mini bar, kuhalo i set za kafu i čaj, TV sa satelitskim programima, intrernet pristup slabije brzine, balkon ili terasa. Baby krevetac besplatan – na upit.

  • Usluga

    Hotel nudi mogućnost All inclusive I Polupansion usluge. All inclusive usluga nudi obroke tokom cijelog dana ( švedski sto - samoposluživanje ), sladoled tokom dana I neograničenu konzumaciju lokalnih alkoholnih I bezalkoholnih pića u terminu do 11:00 – 23:00 sati. Gosti hotela mogu za vrijeme boravka da koriste uslugu “Dine around” u nekom od hotela u samoj El Gouna uz prethodnu rezervaciju. All inclusive usluga se nudi I kao ketering opcija. Koncept All incl, i cijelosti, potražite u sobama ili na recepciji hotela. Polupansion usluga nudi doručak I večeru u restoranu Miramar. Doručak na bazi švedskopg stola – samoposluživanje I večera - izbor iz menija. Dijetalni obroci, obroci bez glutena I veganska hrana mogu se pripremiti na predhodni zahtjev. Gostima su na raspolaganju barovi I restorani duž cijelog hotelskog kompleksa. A la Carte restorani uz rezervaciju unaprijed i jednom tokom boravka, bar na brodu Samir 2 Coconut, disko klub ( pića se naplaćuju ). Uz doplatu su : Uvozna pića, energetska pića, uvozna vina I šampanjac, svježe cijeđeni sokovi, room service. NAPOMENA: U hotelskom resortu vrijedi poseban "Dress Code", koji ne dozvoljava nošenje kratkih hlača i suknji u restoranima, a isto tako nije dozvoljeno ulaženje u mokroj odjeći ili kupaćim kostimima.

  • Sadržaj

    Hotel raspolaže sa 2 vanjska bazena ( 1 se grije tokom zimskih mjeseci ) I 3 dječija. Svi su sa slatkom vodom. Igralište za djecu. Svi gosti mogu besplatno da koriste fitness centar. Hotelski kompleks nudi bogat sportski I rekreativni program na otvorenom: Joga, boćanje, odbojka na pijesku, aerobic, stoni tenis, pikado. Uz doplatu su usluge Spa&Wellness centra ( masaže, pilinzi I sl. ), usluge doktora, vešeraj, fax, internet kutak, mjenjačnica, frizerski centar, shooping centar, sportovi na vodi, bilijar. WIFI internet pristup besplatan u svim javnim dijelovima hotela.

  • Plaža

    Hotel se nalazi na sopstvenoj pješčanoj plaži koju čini nekoliko laguna. Jedan manji dio je sa koralnim grebenom što privlači veliki broj zaljubljenika u podvodni svijet, a veći dio je zona sa plitkom vodom. Gosti hotela mogu bez doplate da koriste ležaljke i suncobrane.

  • Sport i zabava

    Hotelski kompleks nudi bogat sportski I rekreativni program na otvorenom: Joga, boćanje, odbojka na pijesku, aerobic, stoni tenis, pikado, golf tereni, škola ronjenja i surfing, centar za ronjenje, bilijar, stoni tenis, odbojka, škola jahanja, sportovi na vodi, vožnja kanua i pedalina,

  • Napomena

    Uzimajući u obzir trenutnu situaciju sa virusom Covid – 19, hotel zadržava pravo da napravi izmjene u sadržaju bez obavještenja treće strane.

  • Web stranica hotela

Lokacije