Beach Albatros Resort

  1. Egipat
  2. Crveno more
  3. Hurghada
  • Beach Albatros Resort
  • 71 slika

BEACH ALBATROS RESORT 4*+ - HURGHADA - poznata kao „Biser egipatske obale“  sa preko 350 sunčanih dana u godini,  je  najjznačajniji turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora, 500 kilometara jugoistočno od glavnog grada Kaira. Položaj : Hotel je udaljen  15minuta  od aerodroma Hurghada i  20 minuta od centra grada ( Sakala). Zauzima površinu od 123.000m². Smještaj : Hotel ima 673 sob

O Beach Albatros Resort

BEACH ALBATROS RESORT 4*+ - HURGHADA - poznata kao „Biser egipatske obale“  sa preko 350 sunčanih dana u godini,  je  najjznačajniji turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora, 500 kilometara jugoistočno od glavnog grada Kaira.
 
Položaj
Hotel je udaljen  15minuta  od aerodroma Hurghada i  20 minuta od centra grada ( Sakala). Zauzima površinu od 123.000m².
 
Smještaj
Hotel ima 673 sobe raspoređene u glavnoj zgradi, annex zgradi i bungalovima. 376 standard soba, 205 standard soba u bungalovima, 68 porodičnih i 24 suits-a. Standardne sobe sa pogledom na bazen ili baštu, 24m2, Standardne sobe sa pogledom na more (  u glavnoj zgradi ), 24m2, Porodične sa pogledom na baštu 48m2 i Suit-s sa pogledom na more (u glavnoj zgradi) , 52m2. Sobe za osobe sa posebnim potrebama su na predhodni  upit!
Sve sobe su sa kupatilom i tušem, fen, klima uređajem, telefon , mini bar ( voda – boca po osobi, dopunjava se dnevno) , kuhalo, sef, satelitska TV , balkon ili terasa. Lift samo u glavnoj zgradi 
 
Usluga
All Inclusive –  švedski sto za rani doručak, doručak, kasni doručak, ručak, večera i kasna večera, užina, vrijeme za kafu, čaj i čokoladne specijalitete, barovi unutar cijelog kompleksa hotela,  sladoled i palačinci tokom određenih sati, sva lokalna alkoholna i bezalkoholna pića, sokove, pivo, koktele, kafu, čaj i  domaće vino u čaši. Piće je All inclusive od 10.00 – 00.00h, a nakon  tog vremena piće se dodatno naplaćuje ( naplačuju se i sva uvozna pića) , dijetalni meni uz predhodni zahtjev. Koncept ALL inclusive potražite na recepciji hotela ili u sobama. Gostima, uz doplatu, su na raspolaganju i azijski restoran “L`Asiatique”, marokanski  “Tajine”, njemački – vegetarijanska kuhinja sa meksičkim kutkom “Le Marche”, Riblji restoran i talijanska kuhinja  “Culina” te Mediterranean restoran, usluge doktora, čuvanje djece, vešeraj i hemijska čistionica, fax,frizer, šoping centar , mjenjačnica, bankomati, kompjuterske igrice, room service i taxi servis. WIFI internet konekcija je besplatna samo u lobiju. 
 
Sadržaj
9 otvorenih bazena sa slatkom vodom (8 za odrasle, 1 za djecu, u 5 bazena za odrasle sa  dječjim dijelom). Tokom zimskog perioda grije se  6 bazena (5 za odrasle i 1 za djecu). Tobogani za odrasle i djecu : 2 za odrasle (od 10 godina) i 6 za djecu (od 2 do 10 godina) + 1 vanjski  hidromasažni bazen (samo za odrasle), teniski tereni, odbojka na pijesku, aerobik, vatepolo, Aqua gimnastika, mini golf, pikado, stoni tenis, fitness ( nalazi se u Spa dijelu), boćanje. Dodatno se naplačuju svi sportovi na vodi, škola ronjenja, jahanje konja, bilijar, Spa&Beauty centar, masaže, Tursko kupatilo, oprema i rasvjeta za teniske terene.
Zabavni animacijski program tokom dana i večeri. Mini klub za djecu od 4-12 godina ( 6 dana u sedmici – po sat vremena), dječije igralište.
 
Plaža: 
Hotelska privatna plaža ( grubozrnasta) Na plaži je mali dio sa koralnim grebenom, što privlači veliki broj zaljubljenika u podvodni svijet, a veći dio je kupališna zona. Suncobrani, ležaljke i peškiri za plažu su besplatni. Peškiri se dobijaju uz karticu ( gubljenje kartice podliježe plačanju) .
 
Napomena
Uzimajući u obzir trenutnu situaciju sa virusom Covid – 19, hotel zadržava pravo da napravi izmjene u sadržaju bez obavještenja treće strane.

www.pickalbatros.com


Lokacije