Pickalbatros Alf Leila Wa Leila Resort by Neverland Hurghada

  1. Egipat
  2. Crveno more
  3. Safaga
  • Pickalbatros Alf Leila Wa Leila Resort by Neverland Hurghada
  • 52 slika
  • Naša preporuka

ALF LEILA WA LEILA Ovaj hotel sa 4* u sastavu je grupacije PICKALBATROS. Nalazi se direktno iza hotela Dana Beach Resorta. Položaj Hotel je udaljen 13km od aerodroma Hurghada i 17km od centra grada ( Sakala). Nalazi se preko puta hotela Jungle Aqua Park ( dijeli ih cesta). Kombinacija arapske arhitekture, egipatske ljubaznosti i vrhunske usluge što čine ovaj hotel dobrim izborom za sve ljubitelje

O Pickalbatros Alf Leila Wa Leila Resort by Neverland Hurghada

ALF LEILA WA LEILA Ovaj hotel sa 4* u sastavu je grupacije PICKALBATROS. Nalazi se direktno iza hotela Dana Beach Resorta.

  • Položaj

    Hotel je udaljen 13km od aerodroma Hurghada i 17km od centra grada ( Sakala). Nalazi se preko puta hotela Jungle Aqua Park ( dijeli ih cesta). Kombinacija arapske arhitekture, egipatske ljubaznosti i vrhunske usluge što čine ovaj hotel dobrim izborom za sve ljubitelje Orijenta.

  • Smještaj

    Hotel ima 539 smještajnih jedinica i to 459 standardnih soba ( 32m2 ), 78 Family soba ( 60m2 ) sa pogledom na vrt ili bazen, 5 junior Suites-a ( 45m2 ) i 4 Mega sobe ( 60m2 ) sa pogledom na vrt ili bazen. Postoji mogučnost i specijalno uređenih soba za Medeni mjesec kao i sobe za osobe sa invaliditetom - sve na upit. Sve sobe imaju kupatilo sa tušem, fen, klima uređaj, mini bar ( dnevno dopunjava se flašom vode ), kuhalo, set za kafu i čaj, sef, TV sa satelitskim programima, balkon ili terasa. WIFI internet besplatan u svim sobama.

  • Usluga

    Usluga u hotelu je All inclusive - Samoposluživanje za doručak, kasni doručak, ručak i večeru u glavnom restoranu “Le Marche”. Snack tokom dana, kasna večera ( 22:00 - 00:00), sladoled i palačnici tokom određenih sati. Sva lokalna alkoholna i bezalkoholna pića - sokovi, pivo, kokteli, kafa, čaj i domaće vino služe se u čaši. Piće je All inclusive od 10.00 – 00.00h, a nakon tog vremena piće se dodatno naplaćuje, A la Carte restorani uz rezervaciju unaprijed ( Koncept All inclusive potražite na recepciji hotela ili u sobama). Uz doplatu su i sva uvozna i flaširana pića, cijeđeni sokovi, nargila - Shisha Bar, room service.

  • Sadržaj

    Hotel ima 7 otvorenih bazena ( 5 bazena za odrasle od kojih 3 imaju pregradu za djecu i 2 bazena za djecu). Tokom zimskih mjeseci 3 bazena se griju. 6 dječijih tobogana ( za djecu od 4 - 10 godina ). U sklopu hotelskog kompleksa gostima su na raspolaganju brojni restorani i barovi kao i bar na plaži hotela Dana Beach Resort-a. U sklopu kompleksa možete posjetiti i Egipatski Muzej koji čuva egipatsku historiju i kulturu . Ovaj muzej pokriva kontinuirano razdoblje od preko četiri hiljade godina egipatskih historijskih mjesta koja se ubrajaju u najveće svjetske turističke atrakcije. Za djecu tu je i dječije igralište kao i Kids klub ( za djecu do 12 godina ). Uz doplatu su: Usluge doktora, čuvanje djece, vešeraj, frizer / brijačnica, mjenjačnica, kompjuterske igrice , shuttle servis do centra Hurgade, fax, telefon. WIFI internet konekcija je besplatna u javnim prostorima hotela i sobama.

  • Plaža

    Gosti hotela koriste plažu hotela Dana Beach Resort ( udaljena 900m ). Postoji besplatni shuttle bus koji vozi do plaže i natrag. Ležaljke, suncobrani i peškiri za plažu su besplatni. Peškiri se dobijaju uz karticu ( gubljenje kartice podliježe plaćanju).

  • Sport i zabava

    U hotelu Alf Leila Wa Leila možete pronaći mnoštvo rekreativnih aktivnosti : Fitness centar ( nalazi s eu Spa dijelu ), vaterpolo, aerobik, Aqua gimnastika, mini golf, pikado, boćanje, 2 teniska terena sa tvrdom podlogom, 1 višenamjenski sportski teren, odbojka na pijesku, Doplaćuju se usluge Spa & Beauty centra, masaže, vodeni sportovi, bilijar, rasvjeta i oprema za teniske terene. Pickalbatros Alf Leila Wa Leila jedinstven je po svom prostranom otvorenom pozorištu / areni ali i muzeju na otvorenom gdje se mogu vidjeti atrakcije od Sfinge do hramova Faraona, a nakon što sunce zađe upravo na tom mjestu arapske priče i magija oživljavaju se spektakularnim zvučnim i svjetlosnim showom o slavnoj egipatskoj historiji praćenom egipatskom muzikom: Konjička predstava beduinskih vitezova i folklorni plesovi izvođeni u živopisnim kostimima – SHOW FANTASIA i još...

  • Napomena

    Uzimajući u obzir trenutnu situaciju sa virusom Covid – 19, hotel zadržava pravo da napravi izmjene u sadržaju bez obavještenja treće strane.

  • Web stranica hotela

Lokacije