Caribbean World Resort Soma Bay

  1. Egipat
  2. Crveno more
  3. Safaga
  • Caribbean World Resort Soma Bay
  • 48 slika

CARIBBEAN WORLD RESORT 5* - SOMA BAY - turistička zona na krajnjem jugu ljetovališta Hurgada, u istoimenom zalivu, nadomak grada Safaga, udaljen od Memše oko 45 km. Soma Bay je poznat po luksuznim hotelskim kompleksima i dugačkoj pješčanoj plaži (oko 5 km pješčane duž zaliva). Koralni grebeni u moru idealni su za goste koji vole ronjenje i kao takav predstavlja zaštićenu zonu regije Crvenog mora.

O Caribbean World Resort Soma Bay

CARIBBEAN WORLD RESORT 5* - SOMA BAY - turistička zona na krajnjem jugu ljetovališta Hurgada, u istoimenom zalivu, nadomak grada Safaga, udaljen od Memše oko 45 km. Soma Bay je poznat po luksuznim hotelskim kompleksima i dugačkoj pješčanoj plaži (oko 5 km pješčane duž zaliva). Koralni grebeni u moru idealni su za goste koji vole ronjenje i kao takav predstavlja zaštićenu zonu regije Crvenog mora. Idealan je za miran odmor u luksuznim hotelima grđdenim u pustinji uz obalu Crvenog mora.
 
Položaj
Hotel je smješten u Soma Bay-u,  udaljenom 45km južno od aerodroma Hurghada i na oko 30minuta vožnje od centra.
 
Smještaj
Hotelski kompleks zauzima površinu od 140.000m2 i  sastoji se od više trospratnica (prizemlje, prvi i drugi sprat) u kojima se nalazi 529 vrlo lijepo uređenih smještajnih jedinica:  Superior sobe (50m2) sa pogledom na baštu ili bazen, Deluxe sobe sa pogledom na more (50m2), Porodični suite (85m2) sa pogledom na baštu ili bazen i Porodčni delux suite  (85m2) sa pogledom na more.  Sve sobe imaju: kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, fen, klima uređaj,  telefon, sef, mini bar, kuhalo, LCD TV sa satelitskim programima, balkon ili terasu.
 
Usluga
All inclusive – švedski sto za doručak, kasni doručak, ručak, večera, snack, užine, sladoled ( od 12:30 do 17 sati-Cuba Beach Bar). Sva lokalna bezalkoholna i lokalna pića, barovi unutar cijelog hotelskog kompleksa , A la carte restorana -Barbecue ( jednom uz predhodnu rezervciju) , diskoteka. Koncept All inclusive potražite na recepciji hotela ili u sobama. Koncept ne uključuje:  uvozna i flaširana pića, nargila bar, A la Cartre restorani uz extra doplatu, svježe cjeđeni sokovi, room service, bankomati, shuttle service, internet cafe, taxi service, usluge doktora, vešeraj i hemijska čistionica, frizer, šoping centar, internet u sobama. WIFI internet konekcija besplatna u lobi dijelu.
 
Sadržaj
U sastavu hotela su 3 bazena za odrasle (jedan bazen se grije u toku zime) i 1 za djecu (koji se grije u toku zime), mali Aqua park sa tri tobogana za odrasle i dva za djecu, fitnes centar, stoni tenis, bilijar, teren za  tenis, teren za  fudbal, boćanje, teren za košarku, vaterpolo, odbojka na pijesku. Uz doplatu su svi sportovi na vodi, masaže, usluge Spa&Wellnes centra. Zabavni animacijski program tokom dana i večeri. Mini klub za djecu sa dnevnim programima, dječije igralište, mini disko uvečer.
 
Plaža: 
Hotel ima prostranu i lijepo uređenu pješćanu plažu. (dužina oko 1km). Važi za jednu od najljepših plaža u regiji Crvenog mora. Jedan manji dio je sa koralnim grebenom, što privlači veliki broj zaljubljenika u podvodni svijet, a veći dio je lijepo uređena kupališna zona. Gosti hotela mogu bez doplate da koriste ležaljke ,suncobrane i peškire.
 
Napomena
Uzimajući u obzir trenutnu situaciju sa virusom Covid – 19, hotel zadržava pravo da napravi izmjene u sadržaju bez obavještenja treće strane.

https://www.caribbeanworldresorts.com


Lokacije