Aqua Blu Resort

  1. Egipat
  2. Sinai Peninsula
  3. Sharm el-Sheikh
  • Aqua Blu Resort
  • 61 slika

AQUA BLU 4* - HURGHADA - poznata kao „Biser egipatske obale“  sa preko 350 sunčanih dana u godini,  je  najjznačajniji turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora, 500 kilometara jugoistočno od glavnog grada Kaira. Položaj : Hotel je smješten u blizini Beach Albatros Resort-a i prododan hotelima Albatros Aqua Park i Aqua Vista,  7km udaljen od aerodroma Hurghada i 15km od centra grada

O Aqua Blu Resort

AQUA BLU 4*- HURGHADA - poznata kao „Biser egipatske obale“  sa preko 350 sunčanih dana u godini,  je  najjznačajniji turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora, 500 kilometara jugoistočno od glavnog grada Kaira.
 
Položaj
Hotel je smješten u blizini Beach Albatros Resort-a i prododan hotelima Albatros Aqua Park i Aqua Vista,  7km udaljen od aerodroma Hurghada i 15km od centra grada ( Sakala). 
 
Smještaj
Hotel ima 226 soba  smještenih u trospratnim zgradama ( 204 standardnih, 16 porodičnih soba i 6 suits-a).Standard sobe su veličine 24m2 sa pogledom na bazen ili baštu, Porodične sobe 43m2, pogled bazen ili bašta i 2 tipa Suite-a. Jedni su sa 2 spavaće sobe, jednim kupatilom i  hodnikom, a drugi tip je sa 3 spavaće sobe, dva kupatila , kuhinja i hodnik. Sve sobe imaju kupatilo sa tuš kabinom, fen, telefon, klima uređaj, mini bar ( voda dopunjuje sednevno), kuhalo ( besplatno na zahtjev), sef, satelitsku TV , balkon ili terasu.
 
Usluga
All Inclusive –  švedski sto za doručak, kasni doručak, ručak, večera i kasna večera    ( glavni restoran –Le Marche ) ,užina,  barovi unutar cijelog kompleksa hotela, sladoled i palačinci tokom određenih sati, sva lokalna alkoholna i bezalkoholna pića, sokove, pivo, koktele, kafu, čaj i  domaće vino u čaši. Piće je All inclusive od 10.00 – 00.00h, a nakon  tog vremena piće se dodatno naplaćuje ( Koncept ALL inclusive potražite na recepciji hotela ili u sobama) . Uz doplatu, goszima su na raspolaganju A la Carte restorani: La Saporita ( talijanski), Tandoori ( azijski) i Ali Bi – Orijentalni restoran, nargila ( Shisa Corner), sva uvozna pića, room service, usluge doktora, vešeraj i hemijska čistionica, frizer, šoping centar, fax, telefon, kompjuterske igrice, taxi servis. WIFI internet konekcija je besplatna samo u lobi dijelu.
 
Sadržaj
Hotel ima 7 bazena ( 1 bazen sa valovima, 3 bazena za odrasle od kojih jedan s whirlpool-om, i 3 dječija bazena sa toboganima),2 bazena se griju tokom zimskog perioda, vaterpolo, aerobik u vodi, gimnastika, pikado, boćanje, odbojka na pijesku, tensiki tereni, fitness ( u Spa centru hotela Beach Albatros). Gosti besplatno mogu da koriste bazene i aktivnosti u hotelima  Albatros Aqua Park i Aqua Vista. Škola ronjenja i sportovi na vodi ( Beach Albatros Resort), oprema i rasvketa za teniske terene, Spa&Beauty centar, masaže, jacuzzi, sauna, Tursko kupatilo, parno kupatilo se dodatno naplačuju.
Zabavni animacijski program tokom dana i večeri. Mini klub za djecu od 4-12 godina ( 6 dana u sedmici), dječije igralište ( jedno u hotelu Aqua Park, a drugo u Aqua Vista hotelu).
 
Plaža: 
Hotel koristi plažu hotela Beach Albatros Resort-u od koje je udaljen  600m i do koje redovno ide besplatni shuttle bus. Na plaži je mali dio sa koralnim grebenom, što privlači veliki broj zaljubljenika u podvodni svijet, a veći dio je kupališna zona. Suncobrani, ležaljke i peškiri za plažu su besplatni.
 
Napomena
Uzimajući u obzir trenutnu situaciju sa virusom Covid – 19, hotel zadržava pravo da napravi izmjene u sadržaju bez obavještenja treće strane.

www.pickalbatros.com


Lokacije