Aqua Vista Resort & Spa

  1. Egipat
  2. Crveno more
  3. Hurghada
  • Aqua Vista Resort & Spa
  • 46 slika

AQUA VISTA 4* - HURGHADA - poznata kao „Biser egipatske obale“  sa preko 350 sunčanih dana u godini,  je  najjznačajniji turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora, 500 kilometara jugoistočno od glavnog grada Kaira. Položaj : Hotel je udaljen   7km udaljen od aerodroma Hurghada i 15km od centra grada ( Sakala), okružem je hotelima  Beach Albatros Resort, Albatros Aqua Park i Aqua Blu.

O Aqua Vista Resort & Spa

AQUA VISTA 4*- HURGHADA - poznata kao „Biser egipatske obale“  sa preko 350 sunčanih dana u godini,  je  najjznačajniji turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora, 500 kilometara jugoistočno od glavnog grada Kaira.
 
Položaj
Hotel je udaljen   7km udaljen od aerodroma Hurghada i 15km od centra grada ( Sakala), okružem je hotelima  Beach Albatros Resort, Albatros Aqua Park i Aqua Blu.
 
Smještaj
Hotel ima 326 soba ( 268 standardnih i 58 porodičnih soba). Standard sobe 41m2 sa pogleodm na bazen ili baštu i Porodične sobe ( imaju 2 spavaće sobe ,jedno kupatilo i prostor za presvalčenje) veličine 82m2. Sve sobe imaju kupatilo sa tuš kabinom, fen, telefon, klima uređaj, mini bar ( voda, dopunjava se dnevno), kuhalo ( besplano na zahtjev), sef,  satelitsku TV, balkon ili terasu.
 
Usluga
Usluga u hotelu: All Inclusive –  švedski sto za doručak, kasni doručak, ručak, večera i kasna večera,
 užina,  barovi unutar cijelog kompleksa hotela, sladoled i palačinci tokom određenih sati, sva lokalna alkoholna i bezalkoholna pića, sokove, pivo, koktele, kafu, čaj i  domaće vino u čaši. Piće je All inclusive od 10.00 – 00.00h, a nakon  tog vremena piće se dodatno naplaćuje ( naplačuju se i sva uvozna pića), na zahtjev moguć specijalni dijetalni meni ( Koncept ALL inclusive potražite na recepciji hotela ili u sobama).  Hotel u ponudi ima nekoliko restorana – Soprano (glavni - talijanski restoran) te Saffran (orijentalni restoran), La’ Asiatique (azijski restoran),  restoran na plaži Red Sky Bar ( u hotelu Beach Albatros Resort-u). Gostima, uz doplatu, na raspolaganju su i doktor, čuvanje djece, vešeraj i hemijska čistionica , frizer, fax, mjenjačnica, šoping centar, suvenirnice,  nargila ( Shisa Corner) ,tour desk, kompjuterske igrice ( u hotelu Albatros Aqua Park), room service i taxi servis. WIFI internet konekcija besplatna je u javnim prostorijama hotela i sobama. 
 
Sadržaj
Hotel ima 6 bazena ( 4 bazena za odrasle+1 za djecu i dio za djecu u jednom od bazena za odrasle + 1 sportski bazen čije se korištenje dodatno naplačuje). Tokom zimskog perioda 2 bazena se zagrijavaju. Ono po čemu se izdvaja ovaj hotel jeste bazen koji se nalazi na krovu hotela ( samo za odrasle ) sa direktnim pristupom Red Sky Bar-u pružajući prekrasni pogled  pogled  na more i na planine. Gosti besplatno mogu da koriste bazene i aktivnosti u hotelima  Aqua Vista i Aqua Blue i Albatros Aqua Park. Tu su još i ostale aktivnosti: vaterpolo, aerobik, Aqua gimnastika, fitness ( u hotelu Aqua Vista od 07.00-13.00 i od 15.00-20.00h), jedan višenamjenski sportski teren, pikado, stoni tenis. Dodatno se naplaćuju svi vodeni sportovi i škola ronjenja  (u hotelu  Beach Albatros Resort-u), oprema i rasvjeta za višenamjenski sportki teren, bilijar ( u hotelu Albatros Aqua Park ) Spa centra ( u Albatros Aqua Park hotelu).
Zabavni animacijski program tokom dana i večeri. Mini klub za djecu od 4-12 godina ( 6 dana u sedmici u hotelu Aqua Blue), dječije igralište ( jedno u hotelu Aqua Park, a drugo u Aqua Vista hotelu). 
 
Plaža: 
Hotel koristi plažu hotela Beach Albatros Resort-u od koje je udaljen  700m i do koje redovno ide besplatni shuttle bus. Na plaži je mali dio sa koralnim grebenom, što privlači veliki broj zaljubljenika u podvodni svijet, a veći dio je kupališna zona. Suncobrani, ležaljke i peškiri za plažu su besplatni. Peškiri se dobijaju uz karticu ( gubljenje kartice podliježe plaćanju) .
 
Napomena
Uzimajući u obzir trenutnu situaciju sa virusom Covid – 19, hotel zadržava pravo da napravi izmjene u sadržaju bez obavještenja treće strane.

www.pickalbatros.com


Lokacije